pijl

Duikteam Den Helder

Dit zijn wij

Het Duikteam

Björn Kramer en John Erkamp zijn al jaren duikbuddy’s. In de zomer van 2002 richtten ze Duikteam Den Helder op, om tegemoet te komen aan de vraag van een groep vrienden. 
Deze liefhebbers wilden meer dan gewoon duiken en daar heb je een goede en veilige organisatie voor nodig. Wij tweeën zijn allebei voorzien van alle duik- en opleidingspapieren en voorzien deze groep duikliefhebbers van alle nodige begeleiding.
 
Duikteam Den Helder is een gezellige groep vrouwen en mannen van diverse leeftijden. We doen wekelijks een duikje om onze ‘skills’ op peil te houden. Dat kan in het Aquacentrum zijn, waar we het gehele jaar de late maandagavond tot onze beschikking hebben, maar ook in open water.
 
PADI
In vijftien jaar tijd is het duikteam flink gegroeid. Dat heeft ook iets te maken met de aanwas via de opleidingen die Duikcentrum Den Helder verzorgt.  Alles volgens PADI-standaards. Dit opleidingssysteem (PADI = Professional Association of Diving Instructors, red.) is de grootste ter wereld. Bijna alle leden van Duikteam Den Helder zijn ook PADI-gecertificeerd. Daarnaast zijn alle gebrevetteerde onderwaterliefhebbers welkom NOB, IDD, SSI  het maakt niet uit. Je kunt bij ons alle mogelijke sportduikcursussen volgen, tot en met divemaster.
 
start padi vandaag
 
Wanneer je bij ons een opleiding volgt hoef je eigenlijk alleen maar een zwem -broek of -pak en een handdoek mee te nemen. Voor de cursus open water doorloopt een cursist gedurende vier tot vijf maandagen alle benodigde theorie en open-watermodules. De theorielessen vinden bij ons aan het Arsenaal plaats, de duiklessen in Aquacentrum in Den Helder. Heb je dit allemaal onder de knie, dan zoeken we twee dagdelen het buitenwater op, hoofdzakelijk de Vinkeveense Plassen. Ben je geslaagd, dan krijg je een duikbrevet waarmee je tot achttien meter diepte mag duiken.  Hierna kun je verder gaan voor een Advanced- en uiteindelijk een Divemaster-brevet waarmee duiken tot maximaal veertig meter mogelijk is.
 
Meer weten over Duikteam Den Helder en alle mogelijkheden? Surf naar www.duikcentrumdenhelder.nl of bel naar 06-53392799/06-51427627. Duikteam Den Helder is gevestigd aan Handeslkade 2E. Hier kun je ook je duikflessen laten vullen. Nieuw is de Nitrox-vulling met een verhoogd zuurstofpercentage. Dit biedt langere bodemtijd ten opzichte van gewone perslucht.